Pri otroških in mladinskih sobah ne gre varčevati

Nasploh pri opremljanju stanovanja ter nakupu pohištva in druge opreme skoparjenje ni pametno. Opremljamo se namreč za več let ali celo desetletij, zato je pomembno, da delo opravimo tako, da bodo rezultati v veselje tudi na dolgi rok. A otroške in mladinske sobe so pri tem še posebej zahtevne, saj so zahtevni tudi otroci sami. Ne le glede atraktivne podobe notranjosti prostora, temveč tudi glede funkcionalnosti, ki se mora prilagajati razvijajočim se potrebam otroka. Poceni otroške sobe pogosto zadostijo le trenutnim potrebam in ne upoštevajo, da bodo morale mladinske sobe za punce in fante že kmalu zadostiti drugim funkcijam.

Otroške in mladinske sobe za punce so odličen primer, kako se potrebe otrok razvijajo in s tem zahtevajo drugačne funkcionalnosti prostora. V času otroštva je poudarek na čudovitem izgledu in udobni opremi, ki zagotavlja miren in varen spanec. V tem času mora biti na voljo tudi velik prostor za igro, ki pa se mora že kar kmalu med odraščanjem deklice preleviti v pisalno mizo za šolsko delo. Nadalje morajo postati mladinske sobe za punce dovolj prostorne in dobro opremljene, da lahko sprejmejo celotno garderobo, ličila, šolske potrebščine in vse, kar spada zraven. V roku nekaj let se soba povsem spremeni, na kar poceni otroške sobe pogosto niso pripravljene.

Seveda to ne pomeni, da poceni otroške sobe niso vredne nakupa. Nekatere ponudbe so res ugodne in možno je najti odlično otroško oziroma mladinsko sobo po zelo ugodni ceni. Treba je zgolj poudariti, da nakup otroške sobe terja več premisleka kot le primerjavo cene.