Zidna plesen lahko resno ogrozi naše zdravje

Zagotovo ste se že kdaj v življenju srečali z zidno plesnijo. Veste, da je lahko izjemno problematična in je ni tako lahko odstraniti, kot si sprva mislimo. Zato potrebujemo posebna sredstva ali pa celo strokovnjake, ki nam pri tem pomagajo. Zidna plesen je še posebej pogosta v starejših objektih, nemalokrat pa se z njo srečamo tudi v novejših stavbah, ki na videz izgledajo povsem zdrave.

Zidna plesen – takojšnji ukrep

Čeprav se pogosto zgodi, da zidno plesen ne opazimo takoj, je znano tudi to, da veliko ljudi ne ukrepa ob manjših oblikah zidne plesni. Ta se vedno razvije v večjo obliko, zato je potreben takojšnji ukrep. Na trgu lahko posežemo po primernih sredstvih ali pa se v takem primeru obrnemo na podjetja, ki se ukvarjajo tudi z odstranitvijo te nadloge.

Sušenje estrihov je včasih dolgotrajno

V zadnjem času je bilo na Slovenskem veliko poplav, ki so ponekod naredile izjemno škodo. Poplavilo je tudi posamezne stavbe ter domove. Za seboj so poplave pustile izjemno slab pečat, ki je še posebej viden na estrihih. Ti so namreč bili prepojeni z vlago in zato je bilo potrebno takojšnje sušenje estrihov. V večjih objektih so morali seveda na pomoč priskočiti posamezni strokovnjaki, ki imajo tudi naprave ter različna sredstva, ki jim omogočajo sušenje estrihov. Delo je zelo otežkočeno in včasih mu kar ni videti konca. Če pa seveda vztrajamo, potem zagotovo rešimo tudi ta problem, ki se nam je nepričakovano pojavil v našem življenju.