Izbira vrtne kosilnice

Dandanes si urejanja vrta ne moremo več predstavljati brez učinkovite vrtne kosilnice. Ker gre za tako uporabne pripomočke, pa je tudi ponudba prodajalcev na tem področju zelo pestra. Katero kosilnico torej izbrati za domačo zelenico? Možnosti je več.

Robotske kosilnice

Ena izmed možnosti, ki so gotovo privlačne za tiste, ki želijo monotono delo prepustiti sodobni tehnologiji – robotske kosilnice. Takšne kosilnice delujejo samodejno, same poskrbijo za navigacijo in pokrijejo celotno površino vrta. Spopadajo se tudi z nakloni, prehodi, nepravilnimi oblikami in drugimi izzivi. Robotske kosilnice so zelo učinkovite in povsem prilagodljive – imajo celo vrsto nastavitev, ki so pisane na kožo zahtevnim uporabnikom.

Motorne kosilnice

Večina uporabnikov pa se zadovolji z običajnimi motornimi kosilnicami. Husqvarna LC 356 AWD je primer odlične, ki z lahkoto opravi tudi z večjimi površinami, če ste se seveda pripravljeni sprehajati po vrtu skupaj z njo. Husqvarna LC 356 AWD se upravlja ročno, medtem ko so motorne kosilnice na voljo še v drugih izvedbah – med najbolj priljubljenimi so sedežne kosilnice, ki pa so precej drage za domačo uporabo. Sicer tudi Husqvarna LC 356 AWD ni povsem poceni, a ponuja zelo veliko tudi za zahtevnejše uporabnike.

Ročne kosilnice

Kosilnice, ki jih prenašamo ročno, so lahko tudi motorne. Takšne so motorne kose in druge naprave. Pripomočki te vrste so izjemno uporabni za vse, ki želijo okolico svojega doma ohraniti urejeno, saj priskočijo na pomoč prav pri tistih opravilih, za katera je treba hitro poskrbeti. Izkažejo se tudi v zelo nedostopnih kotičkih, kjer druge rešitve preprosto ni.