Dodatna oprema za hidroponiko

Hidroponika omogoča zelo minimalistično vrtnarjenje. Za vzgojo rastlin ne potrebujemo niti zemlje niti sončne svetlobe, kar je skorajda nepredstavljivo. A zemljo in sonce nadomesti druga oprema, ki pa je za uspešno rast nujna. Vsak grow shop ponuja bogato zbirko dodatne opreme, ki omogoča brezskrbno in uspešno hidroponično gojenje rastlin.

Kompleti

Med najbolj priljubljenimi izdelki, ki jih ponuja grow shop, so gotovo kompleti opreme, prilagojeni za takojšnjo uporabo. Ti so primerni predvsem za začetnike. Vsebujejo prav vse, kar je potrebno za uspešno gojenje rastlin. Osrednja komponenta je sam grow box, v katerem bodo rastline rasle, dodatno opremo pa predstavlja prilagodljiva osvetlitev s časovnim stikalom, ventilator, filter in druge malenkosti. Včasih so vključeni tudi materiali in sredstva, ki prispevajo k uspešni rasti rastlin, a ker gre pri različnih rastlinah za različna sredstva, je pametno te zadeve kupiti posebej. Nekateri izdelki so seveda precej univerzalni in bodo prišli prav.

Posamezni izdelki

Vsak grow shop ima v ponudbi seveda tudi posamezne izdelke, ki omogočajo optimalno prilagoditev hidroponične postaje. Lahko na primer kupimo le časovno stikalo, če nam pri osvetlitvi manjka to, ali pa prilagodljive reflektorje. Še bolj pestra je ponudba pri sredstvih za spodbujanje rasti, kjer najdemo rešitve za vse faze rasti, vse rastline in vse mogoče namene.

Treba pa je vedeti, kaj v resnici manjka do uspeha. Lahko nabavimo cel kup različnih sredstev, a če je pokvarjeno na primer časovno stikalo, nam ta ne bodo kaj dosti pomagala. Ponudba trgovin je torej pestra, a treba je znati izbrati prave izdelke.