Z izpitom za motor na pustolovščine

Vse bolj pogosto se ljudje odločajo, da bodo poleg vozniškega izpita B kategorije opravili tudi vozniški izpit za motor. Motor ljudem predstavlja sprostitev in neko novo dogodivščino. V poletnih ali pa spomladanskih mesecih se z motorjem veliko ljudi odpravi na potovanje v toplejše kraje ali pa kakšne krajše izlete do bližnje obale.

Izpit za motor lahko opravi vsak posameznik, ki je opravil vozniški izpit in ima 24 let ali pa se tega postopka loti postopoma, kar pomeni da mora posameznik pri 18 letih opraviti izpit A2, nato pa pri dopolnjenem dvajsetem letu opravi še samo praktični del vozniškega izpita A kategorije. Posameznik se lahko usposabljanja loti tudi pri 23 letih in pol oziroma tudi prej, vendar je pogoj, da ima posameznik opravljen izpit iz kategorije A2 že več, kot dve leti.

Kaj je potrebno storiti po opravljenem izpitu za motor oziroma izpitu A2?

Po opravljenem izpitu A2 je potrebno v roku od 6 do 12 mesecev opraviti tečaj varne vožnje oziroma je potrebno opraviti trening varne vožnje za motoriste, saj je na cesti potrebno biti vedno previden, prav tako pa je potrebno znanje obnavljati.

V kategorijo A spadajo čisto vsa ostala motorna vozila, ki imajo dva kolesa s stransko prikolico ali brez nje ali pa na tri kolesa. Če oseba opravi izpit A kategorije potem lahko upravlja z vozili za katera je potrebno imeti opravljen izpit AM, A1, A2 in G.

Ženske z opravljanjem vozniškega izpita za motor podirajo tabuje

Včasih je bila vožnja z motorjem pripisana bolj za moške, vendar se časi spreminjajo. Izpit za motor opravi zelo veliko žensk, saj si tudi one želijo voziti različna motorna vozila. Izpit za motor je po večini primerov narediti veliko lažje, kot pa izpit za avto. Po končanem opravljenem izpitu za motor je potrebno veliko voziti, da posameznik dobi občutek upravljanja z vozilom in se tako počuti sigurno na vozišču.